Om Islands Brygge

Islands Brygge er skabt ved gentagne opfyldninger fra 1880'erne af det lavvandede område mellem Amager og Sjælland. I første omgang var det af militære grunde men  i 1901  besluttede havnevæsenet,  sammen med Privatbanken, at anlægge en 925 meter lang kaj og fylde arealet mellem Artillerivej og Langebro op. Årsagen skyldes den  fremvoksende og blomstrende industriproduktion, der prægede København.

Dette blev startskuddet til nogle af Københavns største arbejdspladser: Gosch(tændstikker/blyanter), Københavns Kul og Koks Kompagni og særligt Sojakagefabrikken. Forholdene her var optimale, da man kunne producere sine produkter i nær tilknytning til havnefronten, der qua skibstrafikken, sikrede direkte adgang til råvareleverancer og afsætning af færdigvarerne.

I perioden fra ca. 1990 til år 2000 var Islands Brygge præget af den nedlagte industri og bestod mest af halv- og heltomme fabriksbygninger samt arbejdernes nedslidte og faldefærdige beboelsesejendomme. I 1984 tog beboerne på Islands Brygge initiativ til et grønt anlæg på Islands Brygge og for indsamlede midler og med egen arbejdsindsats blev en foreløbig park anlagt. Dette blev begyndelsen på den omfattende byfornyelse, som resulterede i omfattende omdannelser af de gamle industriområder og arbejderboliger til moderne andelsforeninger, nye erhvervslejemål og markante arkitektoniske bygninger.

 

Nu fremstår Islands Brygge - eller blot Bryggen i daglig tale, som et af Københavns mest attraktive og eftertragtede områder. Bydelen lever sit eget liv  og fremstår som en by-i-byen, besjælet af fortidens fortællinger og historik.


Områdekort

Med kortet kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zoome ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.


Street View

Med Street View kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.

Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.